Over ons

Onze kennel is opgezet in 2004.
Karesinda is een naam uit de taal esperanto met de betekenis "worthy of a caress" (waard om aangehaald, geliefkoosd te worden). Deze naam en betekenis geven wij mee aan al onze honden/pups.

27 Jaar geleden kregen wij onze eerste berner, Hita Senna Vom Burgseeli. Deze hond heeft ons hart voor het ras de Berner Sennen gestolen. Vlak hierna volgde al onze tweede Berner: Irka Sanne vom Burgseeli. Beide hebben een mooie leeftijd bereikt.
Met Fatal Beauty Layza vom Burgseeli hebben wij onze berner gekte voortgezet en ons eerste nestje berners gehad. Layza was de stammoeder van haar dochter Karesinda's Cxarma Dayla, haar kleindochter Dumviva's Miriga Gaia en achterkleinzoon Karesinda's jiro. Deze zijn allen ingezet voor de fok en met regelmaat naar de shows zijn geweest. Op dit moment staat het fokken van de berner sennenhond bij ons op een laag pitje, wij zijn meer actief met de west highland white terriers.

Naast de Berners was er namelijk altijd een kriebel naar "het kleine witte hondje met die zwarte oogjes". Zo kwam het dat in juni 2002 de West Highland White Terriƫr Rustically's Kyara in ons leven kwam. Met haar hebben we meerdere shows gelopen. Uit Kyara kwam onze eerste eigen gefokte multi kampioen; Karesinda's Beleco Lunya. In 2009 kwam Faylinn (Rustically Screen Test) onze roedel versterken, hieruit zijn Karesinda's Perleca Doto, Karesinda's Ebla Merita en haar kleinzoon Karesinda's Granda Reganto gekomen. Regelmatig zijn wij met onze honden op de show vinden..